Contact - 020 682 35 15
Email - info@college-sutherland.nl

Uitgeloot voor Geneeskunde? Osteopathie een volwaardig alternatief!

Wanneer je bent uitgeloot voor geneeskunde is Osteopathie mogelijk een volwaardig alternatief. Osteopathie is in de U.S.A. een universitaire studie, zijn circa 60.000 osteopaten actief en is osteopathie het snelst groeiende beroep in de gezondheidszorg. Binnen de geneeskunde in Nederland is Osteopathie nog relatief jong (1985). Bij de beroepsvereniging in Nederland (www.osteopathie.nl) zijn circa 650 osteopaten aangesloten.

Manueel en wetenschappelijk

Kies je voor de opleiding Osteopathie aan College Sutherland in Amsterdam, dan kies je voor de breedst opgezette studie in zijn soort in Europa. Hier wordt manuele geneeskunde benaderd vanuit de meest relevante wetenschappelijke invalshoeken. Dit heeft als voordeel dat de alle aspecten van het menselijke organisme in hun complexe samenhang kunnen worden gecombineerd. Dit betreft het bewegingsapparaat en haar musculoskeletale samenhang, de inwendige organen en haar fysiologie en alle neurologische aspecten.

Veelzijdig en internationaal

De veelzijdigheid van het beroep betekent dat je met alle facetten van het menselijk organisme te maken krijgt, zowel de soma en de psyche, als de filosofie van het bestaan. De studie heeft een multidisciplinaire opzet en het actieve onderwijs is kleinschalig. Alles draait dus om jou als student, je ambities, je interesses en je mogelijkheden. De opleiding is zowel landelijk als internationaal gerenommeerd en werkt samen met diverse opleidingen osteopathie en universiteiten in binnen- en buitenland. Bovendien zijn de arbeidsmarktperspectieven voor deze opleiding uitstekend. Een juiste keuze is een juiste investering in je toekomst. Momenteel werken circa 600 osteopaten in Nederland (1 op de 30.000 Nederlanders). Er is zeker plek voor 6.000 osteopaten ! Met de juiste keuze (geaccrediteerde opleiding) en de juiste inzet (prachtig beroep) is een zekere toekomst in de Osteopathie te garanderen.

Opbouw van de opleiding Osteopathie

Voltijds:

De voltijds-opleiding duurt 4 jaar (Bachelor-niveau) plus 1 jaar Master-niveau). Voltijds betekend het hele jaar les, 42 weken van 40 uur, waarbinnen de lessen, het oefenen, de stage en de zelfstudie vallen.

Deeltijd:

De deeltijd is een is een zesjarige, Nederlandstalige opleiding. Na het eerste jaar Propedeuse (Medische Basiskennis) stroom je in de opleiding naar je beroep. De opleiding is gericht op de praktijk (50% praktisch onderwijs) en zodanig ingericht (deeltijd), dat je er een baan naast kunt hebben.

De opleiding bestaat uit 7 seminaries (lesweekenden) van 4 dagen, werkgroepen en stage. In afgeronde delen krijg je les in alle onderdelen van het menselijke lichaam, zowel theoretisch (wetenschappelijke kennis) als praktisch (onderzoek en behandeling). Bijvoorbeeld de kennis en het testen / behandelen van de lumbale wervelkolom, de dunne darm, de hersenzenuwen, de schouder, etc. Aan het einde van de opleiding volgt een klinische stage (Co-Therapie) in onze eigen kliniek in Amsterdam.

Zie verder: www.college-sutherland.nl